Imobilul de apartamente construit la jumătatea anilor 30’ abundă în elemente de vocabular Art Deco, atent compuse în fațade rafinate. Astfel, bovindouri din care se desprind balcoanele, ca și cum ar fi glisate din acesta, parapeții balcoanelor care repeta același gest ‘pieptăne’ la scară mai mică, evidențierea scării în fațadă, ferestre hublou și multe alte elemente alcătuiesc un ansamblu coerent și elegant, marcat de axe de simetrie locale și linii verticale și orizontale de factură streamline.

Cea mai importantă linie directoare a clădirii este axul scării, materializat în fațada principală prin ferestre orizontale la nivelul etajelor și prin portalul de intrare la parter. Această spină devine ax de simetrie pentru partea stângă a fațadei principale, fiind flancat de bovindouri, ferestre hublou la parter și catarge metalice la ultimul nivel. Bovindourile sunt compuse cu balcoane detașate de fațadă aproape ca niște sertare.

Fațadele laterale sunt împărțite în travei pentru a împrumuta verticalitate compoziției. În acelși scop sunt utilizate trei nuturi verticale și o înșiruire de ferestre-hublou.